mandag 24. mai 2010

Pastoren I

http://bjornolav.blogspot.com/2010/05/danske-myndigheter-nekter-pinsevenn.html

Denne karen la ut et innlegg om hvor fælt det var at en dansk mann ikke fikk dra med seg sitt barn inn i et sekterisk miljø i Danmark. (Se: http://www.vl.no/kristenliv/article22839.zrm 16/5 då.) Dette presenteres som et overgrep mot mannen, og i kommentarform fremsettes det påstander om at dommen mot far er et overgrep mot barnets rettigheter (med referanser til FNs barnekonvensjon, som bloggeren slett ikke forstår) til religiøs utfoldelse.

Ethvert individ som har sett på FNs barnekonvensjon vet selvfølgelig at denne har blitt til for å beskytte barn mot voksnes spillopper, også sekterisk ondskap, men nei.. Slikt står seg ikke mot den troende, her er det rett og slett den troendes tolkning som er den ene og hellige sannhet!

Vi kan jo se litt på konvensjonen i statens kortversjon (http://www.regjeringen.no/nb/dep/bld/dok/veiledninger_brosjyrer/2000/barnekonvensjonen-kortversjon-norsk.html?id=87582)

Det er vel spesielt punkt 4 som er interessant her:

14. TANKE‑, SAMVITTIGHETS‑ OG RELIGIONSFRIHET Barnet har rett til tanke‑, samvittighets- og religionsfrihet. Staten skal respektere foreldrenes retter og plikter til å opplyse barnet om sine rettigheter i slike spørsmål.

Pastoren i dette tilfellet hevder at det ovennevnte skulle tilsi at barnet har rett til å bli med sin far inn i en sekt og dermed utføre handlinger som barnet selv ikke har forutsetninger for å forstå hverken konsekvenser eller skadeomfang av.

Om en ser på punkt 18:

19. BESKYTTELSE MOT MISBRUK Staten skal beskytte barnet mot fysisk eller psykisk mishandling, forsømmelse eller utnyttelse fra foreldre og andre omsorgspersoner.

Er det åpenbart at foreldrene har plikt til å beskytte sine barn mot det mentale overgrep deltagelse i sekteriske aktiviteter er.. Når en ser det i sammenheng med vår grunnlov og beskyttelsen av troende foreldres rett til å oppdra sine barn i det lutheranske helvete, er det virkelig noe som ikke stemmer!

Ja ja.. her er det mye spennende å grave i, men det skal jeg overlate til den oppegående leser å gjøre på egenhånd.

Ingen kommentarer: